Over het algemeen wordt u door uw huisarts naar mij door verwezen via een verwijsbrief via zorgdomein.

Voor het maken van een eerste afspraak kunt u bellen met de assistentes van Huisartsenpraktijk Akelei (070-3683684) of direct met mij. Ook kunt u het contactformulier op deze website invullen. Natuurlijk heb ook ik een wachttijd, maar we kunnen samen bespreken hoe die tijd zo zinvol mogelijk ingevuld kan worden.

In de periode van wachten op de eerste afspraak kunt u alvast uw klachten, maar zeker ook uw wensen inventariseren: Wat moeten de gesprekken u opleveren, wanneer denkt u “Het is goed zo”. Ook kunt u alvast enkele vragenlijsten in vullen om een beter beeld te krijgen van uw klachten, maar ook van uw krachten.

De gemiddelde wachttijd voor een eerste gesprek is veelal 6 weken. Voor de actuele informatie over de wachttijden kunt u hier kiezenindeggz bezoeken. De praktijk leert, dat er soms wel tussendoor een plekje vrij komt. Als u zelf flexibel kunt zijn, kan ik hierover contact met u opnemen.

Als de behandeling eenmaal gestart is, maken we afspraken over de frequentie. Afhankelijk van de ruimte in de agenda en de ernst van de klachten, is twee tot drie weken tussen de gesprekken een goede regelmaat. Op het eind van de behandeling worden die tussentijden langer, zo kunnen we ook goed bepalen, in hoeverre het – ook zonder hulp – beter gaat.

Wachttijd:
circa 6 weken

Wachtlijstbemiddeling

‘Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).’

Praktijkinformatie

Voor wie, locatie en bereikbaarheid

Wachttijden

Actuele wachttijden en wachttijdbemiddeling

Tarieven

Kosten, vergoedingen en zorgverzekeraars

Over mij

Meer informatie over uw psycholoog, Erica Bohnen

Contact

Contactformulier en telefoonnummers