Als kind tekende ik bomen. Van mijn oma leerde ik, dat je wortels moet tekenen, stevige wortels, opdat de boom goed blijft staan.

Net als alle jonge kinderen was ik nog niet goed in papierverdeling, dus de kroon van de boom kon nooit  op het papier. Voor de wortels en de stam had ik het hele vel nodig.

Als psycholoog leerde ik, dat je kinderen tijdens een diagnostisch onderzoek kan vragen een boom te tekenen èn een fantasieboom èn een droomboom.

Natuurlijk zijn de dromen mooier dan de werkelijkheid, maar soms zijn er geen dromen meer. Dan is alles grauw. Het leven verloopt niet zoals je hoopt of wilt. Dit kan gepaard gaan met allerlei lichamelijke en/ of psychische klachten. Als je er zelf of met behulp van je familie en/ of vrienden niet meer uitkomt, kan het nuttig zijn om samen met een psycholoog te kijken op welke manier je weer wat kleur in je leven kan krijgen.

 

Ik ben een ervaren gz-psycholoog, die goed luistert en nuchterheid en humor inzet om het welbevinden van cliënten te verhogen, meer kleur te brengen. Liever dan het zoeken naar de oorzaak van problemen, analyseer ik  de situatie en het gedrag om daarna samen tot een oplossing te komen.

 

Opgeleid in het systeemdenken leg ik de nadruk op de interactie tussen mensen, de  interactie van mensen  met de omgeving:  Het gezin, de familie, vrienden, het werk, de buurt… Ik kijk naar de context waarin mensen (moeten) leven. Ieder mens is onderdeel van een of meerdere systemen, en er is altijd een wisselwerking tussen ons eigen gedrag en dat van het systeem. De oplossing voor psychische nood ligt dan ook vaak in het veranderen van gedrag binnen het systeem.

 

Voor mij  is het doel van een therapie: Je beter voelen en beter kunnen omgaan met je situatie en omgeving. Of je nu een kind, jongere of een volwassene bent.

 

BIG geregistreerd onder nummer 39050224525